< Блаженніший Макарій в день пам'яті Св. ап. Андрія Первозваного очолив святкове богослужіння у підніжжя Кафедрального собору м.Києва
14.12.2017 23:51 Age: 6 yrs
Рубрика: Новини з єпархій

Єпископ Донецький і Слов’янський Савва відслужив святкову Літургію в день пам'яті Св. ап. Андрія Первозваного


    13 грудня – день вшанування святого апостола Андрія Первозванного, - ревного проповідника Христової віри, який приніс християнство на Київські пагорби і у всю Україну. Недаремно апостол носив ім’я Андрій, що означає «мужність», адже для того, щоби першим наважитися піти за Христом, необхідні саме такі чесноти, як сміливість, хоробрість, рішучість. Без вагань, за покликом свого серця, апостол зробив цей крок, який назавжди змінив його життя – тепер воно цілковито належало Господу, а його віра, відданість і любов до Ісуса Христа не згасли до останнього подиху життя.

     Апостол Андрій отримав від свого Вчителя духовну мудрість, а Дух Святий наповнив відкрите серце вірного ученика, назавжди ставши його натхненням, даючи сили ніколи не зупинятися на шляху, навіть серед важких випробувань, смутку, гонінь. Він залишився гідним свого християнського покликання, благовістуючи Слово Боже, старанно збережено в його чистім серці. Андрій Первозванний досягнув святості, живучи по законам Істини, Яку пізнав особисто. Господь допустив випробування до апостола Андрія і переконався в його вірності, даруючи благодать для відданого служіння. Життя святого апостола вчить нас відчувати найважливіше: Господь з нами в кожну хвилину життя, Він ніколи не залишає людину і перебуває з нею повсякчас – так, що і «волосинка не впаде з голови» без волі Отця Небесного. А всім нам треба просити у Бога таке серце, яке б зуміло любити ближнього чистою, нелицемірною любов’ю, бачити в людях найкраще та ніколи не втрачати віру, як це робив на протязі свого життя відданий Христу апостол Андрій Первозванний.

     Для нашого храму, який носить назву св. апостола Андрія Первозванного – це по-особливому святковий день. Напередодні свята, 12 грудня було відправлено вечірнє богослужіння, яке звершив настоятель храму єпископ Донецький і Слов’янський Савва. Cьогодні, під час храмового святкування, панувала особиста, урочиста піднесеність. Дякуючи Богу, наша об’єднана громада, допомагає один одному, підтримуючи в ті нелегкі хвилини, які трапляються в нашому повсякденному житті. Владика звернувся до всіх присутніх парафіян, подякувавши за їх пожертви на утримання нашого спільного храму та Недільної школи для дітей.

    Правдиве Боже Слово, почуте від настоятеля храму єпископа Савви, змінює думки, свідомість, вчинки, та дає бажання преображати своє життя, та бути прикладом для тих нових членів нашої громади, які приєдналися до нас в цьому році.